Onze steden veranderen en de gebouwen veranderen mee. De ruimte wordt schaarser en de gebruiker veeleisender. En steeds vaker maken gebouwen, omgevingen en ontwikkelprocessen deel uit van een groter geheel. Het vraagt om vernuft om deze complexiteit te ontrafelen. Het vraagt om ontwerpintelligentie om te komen tot een onderscheidend resultaat.

Ruimte maken, ruimte laten, noemen wij dat. Ontwerpers kunnen enerzijds het verschil maken door dichtbij hun vakmanschap te blijven. Het handwerk van goede verhoudingen, mooie ruimtes, de beste materialen, goede details en een uitgesproken smaak. Daar staan we voor, ruimte maken. Anderzijds doen ontwerpers er verstandig aan te begrijpen in welke tijd ze leven en wat de omstandigheden van hen vraagt. Ontwerpen worden beter in een open proces. Gebouwen komen tot leven door hun veeleisende gebruikers en steden bouwen duurt decennia. Wij werken in dynamische processen. Sturend zonder dwingend te zijn. Ruimte maken en ruimte laten dus.

We passen onze werkwijze toe in grote en kleine projecten, nieuwbouw en transformatie. Het maakt ons niet zoveel uit. Het zit hem in de uitdaging van het oplossen van een ruimtelijke puzzel en de teamprestatie om daar te komen!
 

Transformatie havengebied Plaspoelpolder, Rijswijk   Nederland wordt groter
   

Studio Hartzema BV
Westblaak 49
NL-3012 KD Rotterdam
T. +31 10 281 07 51
E: mail@studiohartzema.com
www.studiohartzema.com