Urban Climate Architects is een jong en dynamisch architectenbureau met kantoren in Delft en Groningen.

Het bureau richt zich op het verdichten van de stedelijke omgeving. De ruimte in een stad is gering, dit vraagt om slimme, duurzame en innovatieve ontwerpoplossingen. Het creëren van een gezonde en comfortabele leefomgeving staat hierbij centraal.  

Architectuur spreekt tot de verbeelding en leent zich er daarom voor om de  maatschappelijke discussie te activeren. Ons vak stelt ons in staat om een probleem of kans te kunnen verbeelden en daarmee een oplossing inzichtelijk te kunnen maken of bespreekbaar te maken. Daarbij gaat het niet over mooi of lelijk, maar over wat het beste kan bijdragen aan de toekomst van onze leefomgeving.

Hierbij vormt de gebruiker altijd het startpunt. Waar vastgoed in basis gaat om ruwe data zoals vierkante meters en bouwprijzen wordt deze juist ervaren door zachte invloeden, door middel van onze zintuigen; zien, horen, ruiken, voelen en proeven. Door goed in te spelen op het effect van deze zintuigen en het architectonisch vertalen naar het ontwerp heb je als ontwerper invloed op de beleving van ruimte, licht, akoestiek, thermisch comfort en luchtkwaliteit wat bijdraagt aan de realisatie van gezonde gebouwen. Deze vanouds ‘zachte’ issues essentieel en bepalend zijn voor de waarde van een omgeving of gebouw.
 

Ontwikkeling Hoek Damsterdiep Groningen
(beeld Egbert de Boer fotografie)
De Woldringlocatie in Groningen
(beeld Martijn Heemstra)
   

Urban Climate Architects
www.ucarchitects.com

UCA Delft:
Spoorsingel 23
2613 BE Delft
Tel: 085-273 54 11
UCA Groningen:
Poelestraat 44
9712 KC Groningen
Tel: 085-273 54 11
BiUM:
Muurhuizen 14
3811 EJ Amersfoort
033-26 00 111